JSN:n puheenjohtaja karsi taas tukun kanteluja virheiden korjaamatta jättämisestä
Muutama päivä sitten Julkisen sanan neuvoston hallintosihteeri ilmoitti, että JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström oli 1.6.2017 karsinut joukon tekemiäni kanteluja. Tapauksia oli tällä kertaa seitsemän.
Asiasisältöä tutkimatta Grundström päätti, ettei kanteluja oteta neuvostossa käsiteltäväksi. Kaikissa tapauksissa perustelu oli jälleen "tekninen": kukin kantelu oli tehty itsesääntelyelimen kieltämässä "testaustarkoituksessa".
Olen jo julkaissut Faktavahti-blogissa kaikki nyt JSN:n porttikieltoon törmänneet kantelut. Niinpä luettelenkin tällä kertaa vain karsituksi tulleet kantelut ja tarjoan linkin kuhunkin kanteluun.
1.
Etelä-Suomen Sanomat valehteli 11.3.2017 pääkirjoituksessaan lukijoilleen, että Ylen tehtäviä ei ole määritelty mitenkään. Kantelun voi lukea tästä.
2.
Ylen uutiset väitti 14.2.2017 nettisivuillaan virheellisesti, että työaikaa pidentävällä kilpailukykysopimuksella oli tarkoitus parantaa tuottavuutta. Kantelun voi lukea tästä.
3.
Helsingin Sanomat kuvasi 30.3.2017 pääkirjoituksessaan valheellisesti Suomen viime vuosien talouskehitystä. Kantelun voi lukea tästä.
4.
Ylen uutiset väitti 11.3.2017 nettisivuillaan valheellisesti, että kirkon vihkimistä koskevat säännökset eivät puhu sukupuolista. Kantelun voi lukea tästä.
5.
Iltalehti kuvasi 2.4.2017 nettilehtensä pääkirjoituksessa lähihistorian talouskasvua lukijoita pahoin harhaan johtaen. Kantelun voi lukea tästä.
6.
Ylen A-studio väitti "tietopaketissaan" 23.2.2017 virheellisesti, että parantavan hoidon lopettaminen on "passiivista eutanasiaa". Kantelun voi lukea tästä.
7.
Taloussanomat uskotteli lukijoilleen 13.3.2017 valheellisesti Nordean pääekonomistin arvioineen, että tuottavuutta voisi ehkä parantaa pidentämällä työaikaa jollain muulla tavalla kuin lisäämällä joka työpäivään kuusi minuuttia. Kantelun voi lukea tästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti